9,4
1.196 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-C-HR-interieurfilter-hero-dlrsts.jpg

Zorg voor een fris interieur

Zo werkt het interieurfilter

Sta je er weleens bij stil wat voor een lucht je inademt als je in je auto rijdt? Met een (actief) interieurfilter hou je tal van vuile stoffen buiten.

Frisse lucht, waar je ook rijdt

Het voorjaar staat voor de deur, de zon laat zich wat vaker zien, de bomen en plantjes staan in bloei. Heerlijk die frisse schone lentelucht, wie wil dat nou niet? Maar sta je er weleens bij stil wat voor een lucht je inademt tijdens een autorit? Zelfs wanneer je met gesloten ramen rijdt? Vergeet bij de grote voorjaarschoonmaak ook het interieurfilter van je auto niet!

Toyota-C-HR-interieurfilter-555.jpg
Toyota-RAV4-interieurfilter-555.jpg
Zorg voor schone lucht

Er gaat niets boven het gevoel van schone, frisse lucht inademen. Onderweg zorgt het ventilatie- en aircosysteem van je Toyota hiervoor. Het systeem zuigt de buitenlucht aan, de lucht passeert een filter en wordt vervolgens in het interieur geblazen. Zeker mensen met gevoelige luchtwegen hebben er belang bij dat het interieurfilter schoon en fris is. Het interieurfilter houdt de meeste vuiligheid in de luchtstroom tegen, zodat de lucht in het interieur fris en schoon is. Naarmate meer lucht het filter passeert, hoopt het vuil zich in het filter op waardoor de werking afneemt.

Wanneer interieurfilter vervangen?

Een interieurfilter houdt verontreinigende stoffen tegen zoals pollen, fijnstof en uitlaatgassen, maar ook geuren. Dat is niet alleen goed voor je gezondheid, maar zorgt er ook voor dat je tijdens het rijden minder of zelfs geen last hebt van allergieën of hooikoorts. Dat komt ook de veiligheid tijdens het rijden ten goede. Ook werkt de airco optimaal als het interieurfilter schoon is. Kortom, frisse lucht maakt de reis op verschillende manieren aangenamer. Daarom adviseert Toyota ten minste elke 30.000 km of iedere twee jaar het interieurfilter te vervangen. Tijdens een grote onderhoudsbeurt wordt uw interieurfilter altijd gecontroleerd.

Voorbereid op het pollenseizoen

Om je nog beter te beschermen tegen rondzwevende pollen en stoffen is speciaal voor Toyota een nieuw anti-allergenen interieurfilter ontworpen. Dit anti-allergenenfilter bevat een extra laag die de belangrijkste allergeendeeltjes zoals van grassen, onkruid, bomen, tot 95% tegenhoudt. Zo ben je ook in je auto beter beschermd tegen allergenen die hooikoortsklachten kunnen veroorzaken. Zo geniet je van frisse lucht, waar je ook rijdt.

Plan uw werkplaatsafspraak Inschrijven Toyota nieuwsbrief