9,4
1.196 beoordelingen
bloemberghistorie1.original.jpg

Geschiedenis

Het familiebedrijf is vijfenveertig jaar geleden opgericht in Westervoort door Geert en Maria Bloemberg. In 1976 werd Bloemberg actief als agent van Toyota. Het bedrijf aan de Klapstraat was echt een dorpsgarage waar Geert zelf sleutelde, auto’s verkocht en het magazijn deed. Aan de pomp stond Maria klaar voor de klanten, naast tanken, bracht ze banden op spanning en vulde ze de olie bij. Hiernaast deed zij de administratie, ondersteunde de verkoop en poetste de auto’s. Ze waren een ‘goed geolied’ team. Het bedrijf werd door diverse verbouwingen door de jaren heen groter en multifunctioneler.

Door schaalvergroting van het merk Toyota verhuisde het bedrijf in september 1989 naar Zevenaar waar het tevens officieel hoofddealer werd van Toyota. Het rayon van Bloemberg beslaat de gemeentes Duiven, Zevenaar, Rijnwaarden en Didam. Gevestigd aan de Marconistraat is het bedrijf dus nu alweer 30 jaar dealer. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een modern en goed georganiseerd bedrijf waarbij persoonlijke klantbenadering centraal staat. Autobedrijf Bloemberg is een begrip geworden in de regio Liemers.

In 2012 heeft de tweede generatie, onder leiding van Carlo en Roy Bloemberg officieel het bedrijf overgenomen. En in 2018 is het bedrijf wederom gegroeid door de komst van het occasioncenter; Bloemberg Dealer Occasions.